Skytree

CO2 solutions for everyday life

Over dit project

Skytree heeft een technologie doorontwikkeld waarmee koolstofdioxide (CO2) uit de atmosfeer kan worden afgevangen. Het onderzoek naar deze technologie startte in 1996 bij ESA (European Space Agency) in Noordwijk. Hier werd een project opgestart met als doel om de CO2 die door astronauten wordt uitgeademd aan boord van ruimteschepen af te vangen. De reden hiervoor is dat de opbouw van CO2 binnen afgesloten ruimtes namelijk zeer gevaarlijk is. Het gehele project duurde 15 jaar met een totaal budget van €70 miljoen en de technologie wordt in 2016 geïmplementeerd op het Internationaal Ruimtestation ISS.

 

Skytree is een spin-out onderneming van ESA en was opgericht in 2010 met als doel om deze afvang technologie niet alleen in de ruimte maar ook op aarde werkend te krijgen. Na 2 jaar testen is dit uiteindelijk gelukt en op dit proces heeft Skytree een patent. Het proces is vergelijkbaar met fotosynthese zoals dat door planten en bomen wordt gedaan aangezien de CO2 op een zelfde soort manier uit onze atmosfeer wordt gehaald. Het grootste verschil is echter dat de afgevangen CO2 door de onderneming wordt hergebruikt aangezien dit ook een waardevolle grondstof is welke in talloze producten en industrieën benodigd is.

 

Met een Skytree systeem worden cliënten volledig onafhankelijk van huidige traditionele CO2 aanbieders aangezien zaken zoals cylinders en tanks nu tot het verleden behoren. Met deze technologie wordt de gewenste CO2 rechtstreeks uit de lucht gehaald.  Zonder beperkingen. Altijd en overal. De onderneming is momenteel bezig met de ontwikkeling van verschillende producten, applicaties en prototypes op het gebied van aquaria, water -en luchtzuivering en ook (stads)broeikassen.

Ondernemers

Bardia Alaee
Max Beaumont
Alexander Gunkel

Sector

Hightech

Categorie
Huidige participatie